GrachtenGalerie Utrecht

Specialism Art
City Utrecht
Address Oudegracht 185 | 3511 NE
Email info@grachtengalerie.nl
Website www.grachtengalerie.nl
Phone Number 06 13 66 83 36
Wij zijn 'de dames van de GrachtenGalerie' en geloven dat verbeelding en intelligentie samen van een gele vlek de zon maken.

Kunst is voor ons een eerste levensbehoefte en wij houden van diversiteit. In onze collecties brengen we daarom ook altijd minimaal 8 kunstenaars met uiteenlopende disciplines samen.

1 & 2:
Hans Jouta - Kerkuil / eenden duo
Na een hele poos met een grote opdracht bezig te zijn geweest, namelijk een levensgrote Johan Cruijff, is er nu eindelijk weer nieuw werk van Hans Jouta. Neem een kijkje in de wereld van deze prachtige vogel en ga mee op ontdekkingsreis in de unieke werkwijze van Hans Jouta. Geïnspireerd door de natuur vlakbij de waddenkust van Friesland ontwerpt hij vele bijzondere kunstwerken. Dieren staan centraal in zijn werk en met zijn zelf ontwikkelde werkwijze, het boetseren met brons, ontstaan er unieke creaties. Dit gevleugelde unicum staat prachtig in iedere woonkamer of tuin.

3:
Jorg Karg - The Candlelight’s Daughter
Genomineerd voor meerdere awards en met tentoonstellingen wereldwijd, is Jorg Karg een vooraanstaande kunstenaar met een grote passie voor fotografie. Met zijn unieke werkwijze creëert hij werken waarmee hij ‘terug gaat naar de aanschouwer’. Hij combineert technieken die op de rand liggen van digitale collages, conceptueel grafisch design en fotobewerking. Hieruit zijn verschillende werken ontstaan, zoals The Candlelight’s Daughter. Een mysterieus en intrigerend werk die de kijker vastpakt en niet meer loslaat. Vorig jaar verkocht het oudere zusje uit deze serie helemaal uit.

4:
Annemarie van der Kolk - Geitenbreister XL
Droom, net als deze geitenbreister, weg bij de werken van Annemarie van der Kolk. In haar werken word je meegenomen in de emotie tussen dier en mens. Zij weet in haar kunst het accent te leggen op de afbeelding van het dier en combineert dit tevens met menselijke en licht humoristische trekken. Wanneer haar kunstwerk een glimlach op je gezicht tovert heeft zij haar doel bereikt.